tisdag, september 23, 2008

Jag ska rösta på Henrik Sjöholm

Henrik Sjöholm är en god vän och partikompis som kandiderar till Europaparlamentet. Jag skickade just ett facebookmeddelande till de som är med i intressegruppen för stureplanscentern i vilket jag berättar om varför Henrik är min favoritkandidat.

Anledningarna till Henriks lämplighet som Europaparlamentariker är många, men en sak har kommit att bli väldigt viktig. Dels på nationell nivå, men kanske framförallt i europapolitiken.

Henrik Sjöholm är den kandidat som förstår den "nya" digitala världen och de integritetsproblem som uppstår när man försöker applicera den gamla tidens regelverk i den nya tidens verklighet allra bäst. Inte bara bäst bland de centerpartistiska kandidaterna, utan antagligen bäst av ALLA kandidater (möjligen med undantag för Christofer Fjellner (m) om han ställer upp för omval - förövrigt också en grymt skicklig och vettig europaparlamentariker som gör ett superjobb för friheten).

Nu är det ju i partisvängen så att man kan riskera en hel på att vara besvärlig och sticka ut hakan. Henrik har stuckit ut hakan när det gäller FRA-frågan. Han har ställt upp och diskuterat, suttit i soffor och debattpaneler och argumenterat sakligt och väl om varför lagen är både dålig och faktiskt också oförenlig med Centerpartiets värderingar.

Nu är det förhållandevis högt i tak i vårt parti och jag hoppas verkligen att Henrik inte kommer att straffas för sin rakryggade hållning. Vi behöver nämligen så raka ryggar som möjligt i europapolitiken framöver, med frågor som telekompaketet, bloggregistrering och annat oroväckande på agendan.

Jag kommer att rösta på Henrik (kandidat nr 170) i medlemsomröstningen och rekommenderar andra centerpartister att göra likadant!

Kolla senaste tidningen C om hur det går till. Fredag är sista dagen att rösta!

Etiketter: , ,

1 Comments:

Blogger Stina said...

Ja, och så är ju Henrik också för vård på lika villkor för alla, även papperslösa. :-)

4:02 em  

Skicka en kommentar

<< Home