måndag, oktober 06, 2008

Sparken, EU, Greenpeace och Betnér

Hemma efter en oändligt lång arbetsdag kan man konstatera att en hel del har hänt som hade varit värt att blogga om.

Ibland kan jag blogga på jobbet, ibland inte. Det var tydligen inte fallet för Gena Eklund som fick sparken med hänvisning till att hon bloggade på arbetstid. Det finns anledning att misstänka att skälen var andra. Ingen arbetsgivare vid sunda vätskor avskedar en duglig anställd av en sådan struntsak. (Under förutsättning att arbetsplatsen är konkurrensutsatt, vilket den verkar ha varit)

I vårt avlånga land kan man inte säga upp folk av den anledning som vore mest naturlig: Att den anställda inte gör ett tillräckligt bra jobb. Därför måste man leta upp skitsaker som som formellt kan gälla som giltigt skäl för avskedande. Dåligt för alla inblandade.

Alla avtal borde naturligtvis vara uppsägningsbara av båda parter som ingår dem. Även avtal om anställning.

Magnus Andersson skriver om Sida's ymniga representation, vilket Fredrik Segerfeldt inte tycker är så farligt, jämfört med den ringa nytta (eller till och med kanske skada) de åstadkommer för biståndsbudgeten.

Miljöpartiet ger upp sitt bisarra krav på utträde ur EU i enligthet med sin medlemsomröstning. Stort grattis, alla trevliga och kloka miljöpartister! Birger Schlaug har lite skön galghumor och Ung Vänster är ...tja... som de är...

Hursomhelst hann jag hem för att se de sista minuterna av I ditt ansikte där Magnus Betnér i kvällens avsnitt gjorde narr av miljövänstern i Greenpeace! Vääääldigt kul! och vääääldigt sparsamt mellan de artiga skratten från den totalförnedrade publiken... för att Betnér i väldigt mycket hade så rätt. Måste ses! :-D

Etiketter: , , , ,