söndag, september 28, 2008

Socialism värre än plumpt effektsökeri

Måste säga att jag har lite svårt att uppbåda engagemang inför SSUs senaste tilltag - att hylla den som eventuellt skulle ha förgiftat maten i Svenskt Näringslivs matsal.

Det är liksom ingen nyhet när det kommer från ett förbund som radar skandaler på varandra med allt ifrån storskaligt ekonomiskt fiffel till onämnbara äckligheter på lyxhotell i Bryssel.

Långt mer upprörande är den syn på näringsliv och företagande som SSU ger uttryck för i sina kommentarer kring detta! Snack om att "storkapitalets män äter sig mätta på världens arbetares lidande" (sic) väcker undrar om vilken tid vi egentligen lever i? (Eller kanske vilken tid SSU lever i.)

Vad har dessa människor för sjuka idéer om hur världen fungerar?

Även de SSU:are som är mer moderata kring de revolutionära strävandena verkar anse att "kapitalismen ska avskaffas", men av godheten i deras hjärtan ska det ske utan att mörda meningsmotståndarna. (Stort tack! jättebussigt. Verkligen...)

Jag ska inte göra något försök att kleta detta på Socialdemokraterna som helhet. Visserligen omfattar socialdemokratin en del knasiga idéer om statens roll jämfört med individens, men man har alltid haft förståndet att uppskatta näringslivet. Av lätt insedda skäl. Näringslivet genererar resurser som ger välstånd.

Att nästa generations socialdemokrater uttrycker en tydlig vilja att införa socialism som samhällsmodell bör rimligen väcka frågor hos de svenska företagen. Kanske det är dags att börja planera för bedriva verksamheten från något annat land. Estland är nära, trevligt och har låga skatter. Och estniska socialdemokrater hyllar företagare - inte de som försöker förgifta företagarna.

Läs också PromeMorian (som är en av de vettiga sossarna) och Ingerö (som tycker att s-ledningen bär ett ansvar).

Etiketter: , , , ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Rätt symptomatiskt att du tycker att högersossen Morian är vettig faktiskt. Han skulle lika gärna kunna vara folkpartist.

6:26 em  
Anonymous Anonym said...

Småföretag mår bäst i länder där de är välkomna.

Fundera på om Sverige är ett sådant land.

1:27 em  

Skicka en kommentar

<< Home