lördag, november 08, 2008

Rätten till sin egen kropp och Petra Östergren

Ibland kan man undra över hur det står till med den ideologiska kompassen i vårt parti. För Annika Qarlsson verkar deviationen för tillfället vara total.

flera håll ser man nu också reaktioner på den för ett liberalt parti något märkliga strävan efter fler statliga (och i sammanhanget överstatliga) påbud för hur människor ska leva sina liv.

Centerpartiet har tagit initiativ till en resolution som antogs på ELDR-kongressen som handlar till rätten till sin egen kropp och det är naturligtvis bra. Men resolutionens innehåll skjuter snett när man blandar ihop kampen mot fruktansvärda ofriheter med frivilliga val som den enskilda individen gör.

Detta är ett stort, svårt och känsligt ämne. Det är svårt att kunna ta andra ställningar än principiella, men passande nog blir det tillfälle att förkovra sig för den som vill på måndag. Då gästar auktoriteten på området Petra Östergren oss på stureplanscentern!

Lokalen är ännu så länge inte bestämd. Beroende på hur mycket folk det kommer är vi antingen på restaurang Republik på Tulegatan, eller på Centerpartiets högkvarter på Stora Nygatan. Besked kommer imorn.

Mer info på facebook.

Etiketter: ,