torsdag, november 06, 2008

Blandat smågodis

Mycket jobb, och en hel del av det på resande fot, utgör ett effektivt hinder mot idogt bloggande, men nu på min lunchpaus vill jag passa på att sammanfatta några av de tankar som vanligtvis skulle uttryckts i något större bloggposter.

Obamafeber! Kollade valvakan med goda vänner i lägenhet i Bryssel. Jag stödde McCain på de så oerhört viktiga frihandelsfrågorna, men kan inte låta bli att glädjas tillsammans med amerikanerna för sin nya president! Sveriges längsta och antagligen bästa landstingsråd, Gustav Andersson, föreslår en fantastisk sak på sin blogg, nämligen att Obama borde göra McCain till sin handelsminister! :-D

På landstings- och Obamatemat bör också Magnus Ljungkvists blogginlägg om den svenska vardagsrasismen uppmärksammas. Det måste vi fan börja göra något åt.

FRA-frågan ligger fortfarande och pyr som en jordbrand och kommer att kunna blossa upp närsomhelst och HAX ställer en befogad fråga om var kultureliten håller hus när den skulle behövas. (Tror den sågs senast kissande på en scen i norrlands inland för skattepengar...)

Moralistiska böghatare lackar ur för att det från och med 1 maj nästa år kommer att bli olagligt att diskriminiera vissa par som vill gifta sig. Frågan om det inte vore bäst om de lackade ur hela vägen ut från såväl regeringen som alliansen och riksdagen?

Men annars är väl allt som det ska! ;-)

Etiketter: , , , ,