tisdag, oktober 28, 2008

Vinst i vården och vänstern

Läs Per Ankersjö om gårdagens DN Debatt. Det visar sig att DN varudeklarerat undertecknarna fel. De är knappast i egenskap av läkare eller vårdchefer de uttalar sig.

Alla tre är politiskt engagerade långt ute på vänsterkanten och tycker lika illa om vinst i Volvo som vinst i vården. De tror nämligen att vinst är något dåligt.

Så galet.

Etiketter: , ,

3 Comments:

Anonymous Liberal said...

Vinst i vården kostar skattebetalarna alldeles för mycket. Det finns dessutom ingen evidens för att det skulle leda till bättre vård (se senaste numret i läkartidningen, t.ex.)

6:18 em  
Blogger Emil said...

"Vinst i vården kostar skattebetalarna alldeles för mycket."

Det slöseri och den ineffektivitet som en offentligt skött sjukvård leder till kostar däremot inte skattebetalarna för mycket?

6:52 em  
Anonymous Rasmus said...

Privata vårdföretag är mycket ivriga skatteplanerare och man befinner sig ofta i en gråsvart zon med moderbolag i skatteparadis. Åtskilliga miljarder i skattepengar betalas idag ut av staten till dessa bolag, som sedan slussar dem vidare till länder Luxembourg, Cypern och Panama, ofta dyker pengarna upp igen hos aktiägare och andra som gör sig enorma rikedomar på detta. Skatteverket lägger omfattande resurser på att jaga vårdföretag, resurser som istället hade kunnat läggas på betydligt vettigare saker, t ex informationsinsatser till småföretagare.

10:49 em  

Skicka en kommentar

<< Home