tisdag, december 30, 2008

Företagare gör jobbet

Mina goda vänner Merit Wager och Annie Johansson uppmärksammar båda Sofia Nerbrands ledarartikel i SvD om de hårt arbetande vardagshjältarna som inte bara förser oss med varor och tjänster som vi har nytta av. De har med egna händer skapat försörjning för sig själva och ofta också några till.

I 99 fall av 100 helt utan inblandning av någon "God Stat" eller aktiv näringspolitik, utan av egen kraft, med egna sparpengar, egna idéer och eget hårt arbete.

Intressant, som Annie skriver, att betrakta den av LO (och många andra) påhejade miljardrullningen till de döende jättarna, samtidigt som i grunden friska skott i näringslivets yviga grenverk kämpar mot frosten i vårt avlånga lands permanenta skattekyla.

Ett tankeexperiment vore att räkna ihop allt som läggs på näringslivsstöd, ALMI, regionalfonder och allt vad det heter, och se hur mycket skattesänkning det skulle kunna räcka till. Något som antagligen skulle gagna näringslivet och tillväxten bra mycket mer...

-----------------------------
För mer läsning om de riktigt små företagen rekommenderas egenforetagarna.se.

För inspirerande läsning om en riktig entreprenörshistoria rekommenderas Signhild Arnegård Hansens bok, Våga!

Etiketter: , ,

1 Comments:

Blogger Oscar Fredriksson said...

Bra med en sundare debatt om företagandets villkor där vi särskilt kan behöva ifrågasätta de regelverk som i många fall tar sikte på just storföretagens villkor och möjligheter och förbiser det faktum att 95% av sveriges företag har färre än 10 anställda...

11:32 fm  

Skicka en kommentar

<< Home