fredag, augusti 05, 2011

"Frånta KD ministeransvaret för HBT-frågor"

Partiledarkandidaten Anders W Jonsson skriver idag en intressant och utmanande artikel på Expressens Sidan 4, vars avsikt genomförd skulle lösa ett stort problem för Alliansen.

De allra flesta Kristdemokrater är hyggligt folk med ibland en smula överbeskyddande, men ändå öppen attityd. Men så finns det också en högljudd klick religiösa extremister som låter inskränkthet och förakt för olikheter väga tyngre än anständighet och sunt förnuft.

Så länge KD balanserar kring riksdagsspärren har de inte råd att be dessa galningar fara åt helvete. Och så länge de inte ber dessa galningar att fara åt helvete har de liten eller ingen chans att attrahera nya väljare. Problem för KD och problem för Alliansen i och med att KD sitter med departementsansvar för många viktiga rättighetsfrågor för HBTQ-personer.

Den lösning som Anders W Jonsson förordar kan lösa problemet. Genom att lyfta bort ansvaret från Göran Hägglund, kan Alliansen genomföra reformerna. Denna disposition har använts tidigare, bland annat i samband med ett i mitt tycke mörkt kapitel i vårt partis historia, då Olof Johansson ställde till med regeringskris för att stoppa Öresundsbron och därför fråntogs beredningsansvaret för den frågan.

---

Etiketter: , , ,

5 Comments:

Anonymous Sven-Göran said...

Har Olof Johansson någon åsikt om vilken av partiledarkandidaterna som bäst skulle axla hans mantel?

4:14 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Olof Johansson stöder Anna-Karin Hatt.

5:13 em  
Blogger Hans said...

Låter som en bra idé. Kan vi sedan även ta bort C från jordbrukspolitiken, FP från skolpolitiken och M från finanspolitiken så har vi skilt alla partier från deras profilfrågor.

7:02 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Hans, du fattar inte. C genomför alliansens jordbrukspolitik. FP genomför alliansens skolpolitik. Moderaterna genomför alliansens finanspolitik. KD genomför inte alliansens HBTQ-politik, utan bromsar och förhalar på grund av interna stridigheter...

8:57 em  
Anonymous Nicklas Eriksson said...

Perfekt. KD ut med 3.8% borgerliga röster 2014.

8:08 em  

Skicka en kommentar

<< Home