lördag, november 22, 2008

Dags att ringa en kompis kanske

Ingvar Carlsson var väl aldrig tänkt att bli partiledare. En skicklig teknokrat med sinne för det praktiska förvisso, men knappast någon tonsäker onelinerleverantör.

Det hade socialdemokraterna naturligvis en medvetenhet kring, varför man i valrörelsen 1994 tog ordentlig höjd för detta och anlitade den bästa hjälp som pengar kunde köpa. Amerikanska konsulter anlitades och med Phil Noble som regissör vann socialdemokraterna valet.

Det är antagligen hög tid för Mona och gänget att slå de amerikanska konsulterna en signal igen. Väljarnas stöd till Socialdemokraterna sjunker som en sten. Halva försprånget är utsuddat och det finns ingenting i den närmaste politiska framtiden som tyder på att nedgången kommer att brytas. Förtroendet för vänsterns regeringsalternativ är allvarligt skadat och kommer antagligen inte läka ännu på länge. Så länge regeringsdugligheten kommer att stå högt på väljarnas agenda kommer det att se mörkt ut för (s).

Mona Sahlin var ju faktiskt ifrågasatt av många av sina egna redan när opinionen låg som en röd matta ända in i rosenbads entré. Detta mildras ju knappast när opinionen recenserar Mona Sahlins ledarskap så hårt.

Kymigt läge för vänsterpartierna. Fördel Alliansen.

Etiketter: , ,

1 Comments:

Blogger Sami said...

Med den anti-demokratiska politik alliansen driver i Sverige har jag personligen svårt att glädjas över detta. Det blir ju en ganska avig känsla med tanke på att en vänsterregering med Mona i spetsen är så långt ifrån vad jag önskar vårt land. Samtidigt, hur ska man visa sitt missnöje med de beslut som alliansen drivit igenom gällande FRA, driver igenom gällande IPRED, och ignoransen gällande telekompaketet i EU. Det måste kännas för alliansen.

Dessutom väntar jag fortfarande på de stora radikala ändringarna i anställningslagen, jag väntar fortfarande på sänkta arbetsgivaravgifter, och jag väntar fortfarande på en politik där man satsar på småföretagen, en politik som skapar jobb.

9:13 em  

Skicka en kommentar

<< Home