tisdag, mars 17, 2009

OK, snus kanske inte är nyttigt, men det är inte reaktionär moralism heller...

Ärligt talat får jag allt svårare att förstå vad vi egentligen ska med KD till i Alliansen?

Läser hos Fredrick Federley om ett debattinlägg från kristdemokraternas Ella Bohlin i vilket hon kräver snusförbud eftersom snus innehåller cancerframkallande ämnen. Tydligen tänker hon driva denna fråga i Europaparlamentet om hon (mot förmodan) blir invald.

Vi människor ägnar oss åt en hel del som kan anses skadligt för oss i ett avseende. Men vi gör det ändå, för att vi tycker att det berikar livet i ett annat avseende.

Det är bara en person som kan fälla avgörandet om hur den balansen ska läggas i just ditt liv:

Gunnar Ågren.Närå, bara skojja. DU själv förstås!

Att snuset dessutom skulle kunna rädda hundratusentals europeiska liv varje år, om det kan ersätta en del av rökningen, verkar inte vara så viktigt. Avhållsamhet och moral och lite sådär lagom lutherskt lidande är tydligen modellen.

Läs för sjutton gubbar också Christofer Fjellner på Newsmill i sitt svar till Morgan Johansson i frågan.

Etiketter: ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det kanske inte vore helt fel om Ella Bohlin såg till att ha torrt på fötterna i frågan (om man nu ska bortse från moralismen). Det finns nämligen skarpa frågetecken vad gäller sambandet mellan cancer och snus.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/cancer/article429059.ab

Så det så!

Sen är ju snus så gott. ;-)

10:35 em  
Anonymous Anonym said...

KD ska vara med i alliansen för utan dem, ja, då finns det ingen allians som kan bilda regering i Sverige. Så enkelt är det väl.

Att Bohlin kommer med detta förslaget är väl inte värre än att de centerpartistiska departementen - en skön förening av näring och miljö - driver en politik som tar ifån Sverige mycket konkurrenskraft - och därmed möjlighet för oss svenskar att leva hedonistiskt.

Summa summarum: Det är lätt för ett av alliansens mindre partier att hacka på ett annat, men what goes around comes around. Och det vill vi undvika...

12:14 fm  

Skicka en kommentar

<< Home