lördag, maj 16, 2009

Globaliseringsrådet: LAS måste bort

Centerpartiet och framförallt den grupp av centerpartister som kämpar hårt mot LAS får beröm av Thomas Gür i dagens SvD. Med viss rätt.

Som globaliseringsrådet också konstaterar (ett globaliseringsråd som har riklig representation av fackfolk, bland andra Wanja Lundby-Wedin själv, om jag inte är felinformerad) är LAS och dess turordningsregler ett GIGANTISKT problem.

Hur länge ska det ta? Hur många ungdomar ska hållas så långt ifrån arbetsmarknaden att de tappar hoppet? Hur många invandrare? Hur många företag ska behöva gå omkull för att man inte tillåts hålla optimal kompetensmix?

Thomas Gür sammanfattar Lagens orättvisa konsekvenser så här: "Något bättre exempel på så kallad strukturell diskriminering går inte att finna."

LAS måste bort! Hur kan det vara så svårt att fatta?

Etiketter: , , ,

5 Comments:

Blogger Rasmus said...

Tar man bort turordningsreglerna får ungdomarna jobb men femtiofemplussarna får gå istället :=)

2:08 em  
Blogger Ann-Cathrin Larsson said...

Nej inte om 50+aren har brytt sig om att utveckla sin kompetens under sina år som anställd.
Hur många hasar inte runt på sitt jobb och totalvägrar att lägga en sekund på en kurs eller ens en konferens?
Då får man räkna med att bli både om- och omkullsprungen.

2:35 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Rasmus: Det får egentligen vara hur det vill med den saken: Staten ska inte bestämma vem företagaren ska få ha anställd. Det är en flagrant inskränkning i den fria företagsamheten och måste bort av rent principiella skäl.

Att det dessutom är djupt skadligt för ekonomin OCH fruktansvärt och skoningslöst diskriminerande mot ungdomar och invandrare gör inte saken bättre.

3:44 em  
Anonymous Anonym said...

Låt bli och sabba vår strategi för evigt maktinnehav. Genom att mota bort ungdomarna från arbetsmarknaden med LAS och höga ingångslöner så beräknar vi att det kommer att skapas ett bidragsberoende proletariat som alltid kommer att rösta vänster. Men för säkerhets skull fyller vi på med en del analfabeter utifrån också.

10:25 em  
Anonymous knalle said...

Vilket dravel man får läsa här! Ann-Cathrin: Vilka jobb är det då de skall gå ut och ta? Spelar ju ingen roll hur kompetent du är när det inte finns några jobb!

Johan:Är du helt tappad? Staten har aldrig bestämt vem företagaren ska ha anställd! Nu får du väl ändå ge dig!
Märks att ni inte har någon verklighetsförankring i er liberala fantasivärld!

11:01 fm  

Skicka en kommentar

<< Home