lördag, november 20, 2010

IF Metall säger ja till ungdomsavtal

IF Metall visar emellanåt prov på både ansvarstagande och nytänkande. Som jag skrev häromdagen tycker jag att deras förra ordförande Göran Johnsson vore en bra kandidat till partiledarskapet för (S) och att Stefan Löfven inte är så tokig han heller.

Deras hållning kring arbetstidsneddragningar under finanskrisens värsta härjningar var imponerande. Metall visade då att de är ett modernt fackförbund med sina medlemmars bästa för ögonen.

Centerpartiet lanserade för en tid sedan ungdomsavtal som ett sätt för unga att lättare kunna ta sig in på den svenska arbetsmarknaden som genom ett flertal hinder resta av socialistiska strävanden försetts med höga trösklar.

Nu läser jag på Johan Linanders blogg att Metall beslutat sig för tillsammans med arbetsgivarna prova en modell med ungdomslöner för att få in unga i industrin.

Klokt beslut och ett erkännande för att Centerpartiets idéer kanske kan vara värda att lyssna på, även om de bryter mot marxistiska dogmer.

Etiketter: , , , ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

(s)jukfeminismen

12:21 em  
Anonymous Anonym said...

http://www.expressen.se/nyheter/1.2218922/partiledarfavoriternas-okanda-motioner

Veronica Palm vill förbjuda pornografi! Nu är hon DEFINITIVT min favorit. Heja Veronica! Som lojal katolik kan jag försäkra att du har oreserverat stöd från den största av feminister: Jungfru Maria.

Och inte minst: från hivpreventionssynpunkt är, som FÖLJAKTLIGEN lätt inses, Veronica Palm det korrekta alternativet.

Jag lägger in det här på Moderskeppet också. På TVÅ relevanta ställen.

- Peter Ingestad aka Kraxpelax, mäktig Doldis

1:52 em  

Skicka en kommentar

<< Home