måndag, januari 10, 2011

Domen mot Hedman är absurd

Principiellt är sexköpslagen mycket tveksam. Två vuxna människor borde äga full rätt att på frivillig grund ha sex med varandra av vilken anledning de själva finner lämpliga.

OM det skulle visa sig att en sexköpslag ändå skulle lösa stora problem med brottslighet förknippad med människohandel och annat kan man tänka sig att kompromissa med principen, men det finns inget som tyder på att så är fallet.

Magnus Hedman fälldes idag i Svea hovrätt till dagsböter för sexköp och det kniviga i detta är att det ju inte går att styrka att Hedman (eller någon annan) faktiskt har betalt någonting för något överhuvudtaget.

Hos Damon kan man läsa utdrag från domen och det framkommer att rätten anser det så troligt att folk med mycket make up och som talar "engelska med kraftig brytning" är prostituerade, att den som har för avsikt att ligga med någon som stämmer in på den beskrivningen riskerar att dömas för brott.

Samtidigt som polisen lägger resurser på dessa moralbrott får huliganer kasta sten på kvinnor (som antagligen också har kraftig brytning) utan att någon bryr sig.

---

Läs även Jan Söderqvists newsmillartikel om jakten på Magnus Hedman.

Etiketter: , , ,

2 Comments:

Anonymous arthur said...

Är detta en rasistisk dom?

11:33 em  
Anonymous Anonym said...

Instämmer. Från det ena tilldetandra. Dagens idiotpost från skatteislamistbloggaren Motpol, för vilken Skatte Sänkning är Heligt & påbjudet af Allah Ballah Hubban.

Det är ju för fan skattekverulansen som håller på att sänka hela västvärlden med våra svällande underskott med global obotlig finanskris som resultat. Hur satans bÖgdum får man bara bli! "Den enklaste matematik." Där den här sortens religiösa stolligheter tar vid upphör dialogen.

3:07 em  

Skicka en kommentar

<< Home