söndag, december 30, 2007

Att blogga kan också vara ett jobb - om man gör det så framgångsrikt som Jinge

Mot bakgrund av diskussionerna kring Årets Politiska Blogg och att bloggen Jinge aktualiserats och omnämns som Sveriges mest besökta och lästa politiska blogg, kan man undra var gränsen går för en blogg ska anses vara professionell.

Nu ger väl kanske inte Googleannonserna storkovan direkt, men med lite affärstänk och ett par långa avtal med bannerannonser från ett par fackförbund och något vänsterinriktat bokförlag skulle Jinge utan vidare kunna leva på sitt bloggande.

Koolt med den nya ekonomin! :-)

Etiketter:

5 Comments:

Blogger Jinge said...

Det tvivlar jag starkt på vet du vad. Hade jag bloggat på engelska så hade det säkert kunna ge en slant, men ett udda språk som svenska ger inte den sortens intäkter. Och vilka fasta annonsörer tänker du på? Timbro? :-)

Företag tenderar nog i allmänhet att undvika att bli förknippade med politiska bloggar generellt sett. Jag tvivlar t.ex. på att NK vill ha reklam på en socialists blogg.

Men det är inte illa att få domänen och webbhotellet betalt.

6:21 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Jag är övertygad om att du skulle kunna göra det!

Det finns många som vill nå dina läsare. (Och även de som inte håller med dig om dina politiska ståndpunkter är ju inne på bloggen då och då)

Det är bara att börja ringa tänkbara annonsörer. Kolla vilka som annonserar i etc, t ex...

7:15 em  
Blogger Jinge said...

Är det några som annonserar i ETC??

Nä du, vänsterfolk har alltid extremt lite annonser. Skulle jag vara borgerlig så kanske.

8:44 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Med den inställningen kommer man ingenvart... (men det kanske är därför man är vänster? ;-) )

8:49 em  
Blogger Jinge said...

Ja kanske. Eller så är det ett resultat av att man ÄR vänster. Det är inte helt oproblematiskt med Googleannonserna heller tycker jag. Och betald fast annonsplats vore ju skoj, men det är inte många produkter som jag skulle klara av att göra reklam för dessvärre..

10:39 em  

Skicka en kommentar

<< Home