söndag, januari 13, 2008

Bostadspolitisk debatt på Publik Service!

Tisdagkvällen den 29 Januari är det dags igen för Publik Service och ämnet är riktigt riktigt intressant.

Bostadspolitik!

Och helt klart är att debatt i denna fråga behövs. Den rådande politiken på området är fullständigt katastrofal!

Alla försök att reglera marknader har konsekvenser för funktionen. I Sverige är marknaden för hyreslägenheter helt satt ur spel, får man anta i någon slags förment välmening.

Tyvärr verkar det råda en bred enighet kring bruksvärdesprincipens påstådda välsignelser. En av de få som faktiskt är av avvikande uppfattning är en av debattörerna, Magnus Andersson.

Han möter Veronica Palm, riksdagsledamot för Socialdemokraterna som brukar vara en vass debattör och man får väl anta att hon kommer att försvara dagens system.

Denna gång har man en riktig tungvikare som moderator och det kan nog behövas. Stig-Björn Ljunggren kommer att se till att kombatanterna håller stilen! :-)

Läs mer på Publik Service' webbplats.

Etiketter: ,

2 Comments:

Blogger Peter said...

Snart finns det väl inga hyreslägenheter kvar då dessa är olönsamma med dagens system, då kommer det inte att behövas några fler debatter.

8:23 em  
Blogger Johan Hedin said...

Nej visst. Det enda sättet att rädda hyresrätten är nog att införa marknadsekonomi igen för den.

Bostadsmarknaden är lite som delningen av Tyskland en gång i tiden. Ena halvan är marknadsekonomisk, den andra halva planekonimisk. Efter ett tag händer det oundvikliga; folk flyr i massor från den senare till den förra sidan.

Man vinner givetvis inget på att hindra detta - men det är inte heller någon lösning på problemet. Bara marknadshyror kan stå för det.

3:46 em  

Skicka en kommentar

<< Home