onsdag, februari 13, 2008

Järnvägen är miljöpartiets glashus

Miljöpartisterna Peter Eriksson och Karin Svensson Smith debatterar idag i Miljöaktuellt för mer och bättre järnväg.

En artikel som blir lite löjlig när man betänker miljöpartiets usla facit när det gäller järnvägen när man själva satt vid regeringsmakten.

Underhållet är så katastrofalt eftersatt så att snabbtågen inte kan köras snabbt.

Miljöpartiet tillätt/såg till att de svenska spårbanorna inte utvecklades där det var som mest nödvändigt. Samtliga godståg på väg söderut måste passera över en bro i Motala. En bro som byggdes på 1800-talet och som maximalt får passeras i 10 km/h.

Den nuvarande regeringen med infrastrukturminister Åsa Torstensson är verkligen MYCKET bättre på att utveckla järnvägen än den som miljöpartiet stödde.

Etiketter: , ,

1 Comments:

Blogger vänsterwiki said...

Miljövännerna har alltid varit mer intresserade av sällsynta maskar och rara örter än av miljövänliga transporter. Oavsett trafikslag anser de att småsaker är bättre än stora.

I Tyskland stoppades en kort motorvägsstump i många år bara för att de hittade en insekt värd att skydda. Då fick man åka 60 km in i Lübeck centrum på dåliga vägar istället för de 15 km motorvägen behövde. Undras vad som är bäst för miljön?

Det gapas om vindkraft och förnybara bränslen men kossorna blir rädda för skuggor och fisken tål inte vibrationer så någon vindkraft ska vi inte ha. Älvarna ska inte byggas ut för då dör laxen.

10:13 fm  

Skicka en kommentar

<< Home