söndag, maj 24, 2009

Diktaturens kreatur

Valrörelsen har kommit igång på allvar. De seriösa kandidaterna kör stenhårt i sina kampanjer och media börjar fyllas av valnyheter med tätare opinionsundersökningar och utspel från olika kandidater.

Med denna massiva manifestation för demokrati - 497 miljoner människor väljer sina representater i europaparlamentet - har en del tråkigheter följt.

Piratpartiets valsedlar har gömts undan. Detta är skamligt och oförlåtligt! Faktiskt oerhört svårt att tro att detta händer i Sverige, ett land som vi förknippar med stabil demokrati.

Lika fruktansvärt är de antidemokratiska rörelser som nu ser sin chans att synas och höras.

Man läser en oerhört trist historia om hur något som kallar sig "nätverket mot rasism" saboterar valaffischer och valmöten.

Man drar sig inte för våld.

En 47-årig folkpartist, som dessutom är folkvald kommunpolitiker aktiv i den lokala stadsdelsnämnden, misshandlades av vänsterhuliganer.

Tilltaget är ett angrepp mot demokratin, genom att det påverkar vanligt folks lust att komma ut och föra det politiska samtalet.

Naturligtvis följdriktigt och relevant för vänsterextremisterna.

De vill inte ha något samtal. De har "rätt" och håller du inte med så har de för avsikt att banka in sina åsikter i din skalle. Om du överlever. Gör du det inte är problemet i deras sjuka hjärnor löst.

Man kan ju hoppas att kommunisten ifråga får tänka över sina gärningar under lång tid bakom galler, men särskilt troligt är det väl inte.

------------------

Läs även Oscar Fredriksson om rasister, socialister och valfusk.

Etiketter: , ,

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

"Nätverket mot rasism" låter beundransvärt men tyvärr är det en organisation som med hot, våld och odemokratiska metoder vill ha makt och pengar.

12:46 em  
Anonymous Anonym said...

Detta så kallade "nätverk mot rasism" är i själva verket ett brottsligt syndikat drivet ur det djupaste hat mot medmänniskor.

Socialism är ren ondska manifisterat som politik. Socialism är de förrycktas idiologi.

Markus Valiant

1:29 em  
Anonymous Leo Ryberg said...

Det finns idioter i alla politiska läger.

Jag är själv avgrundsvänster av grövsta sort, men skulle fan aldrig beblanda mig med folk som på det här sättet visar sådan förakt mot demokratin.

Jag förstår och delar deras avsky och frustration för det rådande systemet, och jag håller med dem om att kapitalism i grund och botten är uppsminkad fascism.

Men att oprovocerat spöa upp oskyldiga valarbetare är omänskligt, våldsamt och korkat, det väcker avsky mot socialismen i stort, och får oss vettiga, hederliga anhängare av ideologin att framstå som någon sorts terrorsupporters, när vi egentligen bara vill ha ett samhälle byggt på samarbete istället för konkurrens.

5:02 em  

Skicka en kommentar

<< Home