onsdag, november 30, 2011

(S) sjunker genom golvet

S-krisen ser bara ut att bli värre och värre. Idag publicerar SVT en undersökning de låtit göra om det förtroende de svenska väljarna känner för regeringsalternativen. Att Alliansen leder på totalplanet är väntat, men ett par saker är direkt anmärkningsvärda.

1. Till och med LO-medlemmarna har högre förtroende för alliansregeringen när det gäller förmågan att sköta landets ekonomi.

2. "Välfärden" har varit Socialdemokraternas paradgren. Inte för att deras politik varit särskilt bra på området, men de har ändå lyckats ha en hög trovärdighet i frågan. Detta har nu förändrats. Alliansen leder även vad beträffar att vara bäst på att "trygga välfärden".

De som försöker driva någon slags framåtsyftande interndebatt, baserat i verkliga förhållanden kring Socialdemokraternas läge, anklagas för illojalitet och krypskytte. Ett trist förhållande som driver deras parti allt längre från en vändning.

Jag tror faktiskt att det är dags att börja tala om ett paradigmskifte i svensk politik. Det finns, enligt min mening, ingenting som tyder på att Socialdemokraterna åter igen kan bli den kraft de varit.

---
SVT, SVT/Mats Knutson och Expressen.

Etiketter: , , ,

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

dfdsaf

8:23 em  
Anonymous Anonym said...

Paradigmskiftet startade redan i början av 90-talet när A-press gick omkull och det började bli ett gigantiskt medieövertag för de borgerliga i svensk press.

Sedan har detta fortsatt och nu finns det också TV-kanaler som är borgerliga och agerar propagandamegafoner.

Det handlar inte om politiken eller om vad partier gör, det handlar till 90% om vad som visas i media - den som tror något annat är naiv.

8:25 em  
Anonymous Gonzo said...

@Anonym: Ja det är klart det är medias fel, eller väljarnas, eller någon annan. För inte är det väl S själva? Det är så patetiskt att höra S-kramare skylla ifrån sig gång på gång.

Sängkamraten LO borde ju kunna städa upp i röran eller?

10:25 em  
Blogger Kraxpelax said...

DEN FARLIGA SANNINGEN, UPPDATERAD

1:14 fm  
Blogger Johan said...

Det blir lätt pajkastning av sånt här.

Icke-socialister kan påpeka att journalister är "radikalare" än medel-Svensson - även om den radikaliteten inte behöver vara av socialdemokratiskt snitt.

Och vänsterfolk kan påpeka att massmedia ägs och finansieras av "borgare".

Båda har givetvis rätt.

"Paradigmskifte" tror jag helt på.
Men jag ser förklaringen i att "vänstern" i vid bemärkelse tog avsked av arbetarklassen i och med 68-vågen. Och efter det har de två inte återfått kontakten med varandra.

1:17 fm  

Skicka en kommentar

<< Home