fredag, november 02, 2007

Människofientlighet vs. teknikoptimism

Av någon anledning gillar vissa inte att folk flyger eller åker bil, att nya broar byggs eller att den medicinska forskningen finner botemedel för allvarliga sjukdomar. Vänstern använder miljön som en förevändning för sin antipati gentemot sådant som vi andra tycker är koolt, praktiskt och fantastiskt. Men det handlar egentligen om något annat... Avundsjuka, missunsamhet och någon slags perverterad moralism.

Teknikoptimism och uppfinningsrikedom, entusiasm och entreprenörskap har redan gjort så mycket mer för miljön än hela den civilisationsfientliga miljövänsterrörelsen tillsammans och kommer att göra det även i framtiden.

Vill rekommendera den här koola bloggen/webbplatsen som handlar om miljöteknik: Good Clean Tech... Bland annat kan man läsa om Richard Bransons försök med biobränsle som drivmedel till Virginflottan, Supersporthybridbilen Fisker (bilen på bilden) och hur man kan tillvara kraften från ett blixtnedslag för att förse 30 000 hushåll med kraft en hel dag.

Sug på den, Peter Eriksson.

Etiketter: , , , , ,

4 Comments:

Blogger Ol' Dirty $venne said...

Jag satt häromdagen och undrade var du alltid får dina miljöteknik-nyheter ifrån. Här ser jag... ska lägga till länken bland mina egna.

Delar för övrigt helt dina synpunkter. Miljöpolitik måste alltid vara utvecklingspolitik, inte stagnationspolitik.

6:42 em  
Blogger Johan, PL&C said...

hehe.. oftast är det Ny Teknik, faktiskt. Hittade Good Clean Tech idag när jag nördade omkring på nätet efter koola flygprylar... :-)

9:28 em  
Anonymous Anonym said...

det var bättre förr. ju.

// peter eriksson

7:07 em  
Anonymous Anonym said...

Flygprylar är coola.

Och Airliners.net är världens bästa startsida!

11:16 fm  

Skicka en kommentar

<< Home