tisdag, november 25, 2008

Centerministrar avvisar avveckling

Det finns en hel del som tyder på att de borgerliga samarbetspartiernas låsning i energifrågan håller på att få en varaktig lösning.

Per Ankersjö skriver om SVT rapports inslag där Maud Olofsson befäster kärnkraften som ett av tre ben i den svenska energiproduktionen.

I lördags sändes ett program på SR P4 med miljöminister Andreas Carlgren där han ganska tydligt konstaterade att kärnkraften behövs och att olycksrisken inte längre är ett ämne, utan att det snarare handlar om moralfrågor kring slutförvaringen och de eventuella problem vi lägger på kommande generationer.

Detta är i högsta grad rationellt. Vind-, sol- och bioenergi ska utvecklas, men med en ny centerhållning kan detta ske i naturlig takt utan att riskera industrins och hushållens behov av kostnads- och miljöeffektiv energi.

Det lustiga är att de två stora frågor som alltid gäckat borgerliga regeringsambitioner, trovärdigheten som regeringsalternativ och bristen på enighet om energipolitiken, faktiskt nu verkar hamna i vänsterblocket.

Etiketter: , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej,

gå gärna in och stöd energiuppropet Krafttag.nu, som verkar för en uppgörelse över blockgränserna, för en uppdaterad energipolitik!

www.krafttag.nu

mvh

Krafttag.nu

5:17 em  

Skicka en kommentar

<< Home