måndag, augusti 31, 2009

OBS! STOR NYHET: Världen har förändrats!

Detta kanske är svårt att tro för många, men om man betraktar för mänskligheten viktiga framsteg som exempelvis TV2, bakmaskinen och Internet kanske man kan se ett mönster. Det har helt enkelt hänt en del sedan 70-talet.

En klarsynt analytiker med hjärtat till vänster har upptäckt betydande skillnader mellan det moderna CUF och 70-talets CUF.

För min egen del känns det moderna CUF mycket närmare grunderna hos bonderörelsen med ett värnande om äganderätten och oberoende från staten som centrala figurer.

Det är också enligt min mening en betydligt mer attraktiv hållning än den som presenterades på 70-talet. Men det där är väl en smaksak, antar jag...

Det är ju kanske i sammanhanget intressant att betrakta var andra politiska rörelser stod vid samma tid: Sossarna ville konfiskera näringslivet genom löntagarfonderna, Den mot CUF så kritiska bloggaren tillhör själv Vänsterpartiet som skickade gratulationer till Honecker med jämna mellanrum. Folkpartiets uppfann LAS och själva ordet "Moderaterna" implicerade att man inte längre var emot den genomgripande samhällsförändringen (mot socialismen), men att den kanske inte behövde gå så fort...

Det var INTE bättre förr! :-)

Läste om detta hos Hanna Wagenius.

Etiketter: , ,