söndag, augusti 05, 2007

Entreprenörer med miljön som affärsidé, 3

1999 var det två killar som tänkte "vad fan! Vi kör."

Med gedigen erfarenhet från jobb på SKF och Bofors körde Peter Enå och Kurt Dahlberg igång Morphic Technologies.

Den tekniska idéen, det som antagligen uppstod i det dynamiska mötet mellan två entreprenörssjälar, att med precision styra "extrema och dynamiska krafter", var synnerligen lämpat för ett riktigt framtidsändamål - att framställa bränsleceller.

Nu har man fler strängar på sin lyra och jobbar även med vatten- och vindkraft, men ärligt talat tror jag att det stora affärsmöjligheterna ligger inom bränslecellsområdet, där Morphic räknas bland de främsta i världen.

Morphic Technologies har aggressiva affärs- och tillväxtmål. Det finns flera saker som talar för att målen är realistiska. Häromdagen tecknade man kontrakt med en asiatisk bränslecellstillverkare om en provorder på flödesplattor. Om testerna faller väl ut har man antagligen en väldigt god affär att vänta.

Lyckligtvis har Morphic Technologies den goda smaken att notera sig på First North-börsen i Stockholm, så även vi som imponerat betraktar företaget från sidan kan vara med på ett hörn.

Etiketter: ,

3 Comments:

Anonymous Alexander said...

Jag vill inte vara den som gnäller men Morphic är ett luftslott, dålig omsättning och resultatmässigt dras de med väldigt stora förluster. Inför en stundande lågkonjunktur kommer bolaget att slaktas på börsen.

6:31 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Inte desto mindre har man en teknik för att tillverka flödesplattorna som verkar överlägsen konkurrensen.

Och det är möjligt att en lågkonjunktur innebär strukturförändringar av bolaget, men det behöver nödvändigtvis inte innebära sämre möjligtheter till avkastning.

Troligt i så fall är att man (åtminstone bränslecellsdelen) är en ganska het uppköpskandidat om en börsnedgång gör det billigt.

Men man vet inget om framtiden. Det kanske går på tok. Företaget är ungt och världen är hård. Men det är entreprenörer som kör sin grej och det tycker jag ska uppskattas! :-)

7:44 em  
Blogger Peter said...

Lite info om aktien här

Verkar vara lite av en jojoaktie.

8:08 em  

Skicka en kommentar

<< Home