fredag, januari 09, 2009

Blandad kompott

Alltså, denna Henrik Alexandersson... Vill man inte bara krama honom? (Och tuta i honom god belgisk öl hela dagen... :-D)

Denna text är inget annat än mästerlig (och lika viktig som sann).

Den känns som en fri fortsättning på detta inlägg.

Mycket inspirerande och väldigt viktig läsning. (Tänk om man kunde läsa sådant i DN Kultur...)

---------------------------------------

Det står att läsa i Svenska Dagbladet att det rödgröna samarbetet kärvar. Nähä?

I samma tidnings ledarblogg skriver Sanna Rayman om Miljöpartiets försök att mucka med regeringen om klimatpolitiken.

De 18 promille av världens växthusgasutsläpp som Sverige står för kan säkert minskas, men till ett högt pris och med väldigt liten total global effekt. Som tur är har vi en regering som angriper klimatproblemen på ett sätt som har större effekt (t ex genom att hjälpa till med vattenkraft där det annars hade byggts kolkraftverk). Det är busktrollen av oklara skäl emot.

(Förlååååt! Jag vet att det finns vettiga miljöpartister, men ni får fan ta den debatten internt...)

---------------------------------------

FN:s säkerhetsråd har äntligen enats om en resolution som kräver eldupphör i Gaza. Låt oss hoppas att detta leder till ett varaktigt stopp för våldet.

Etiketter: , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Roligt att du nämner det där med Sveriges 18 promille. För isåfall kan vi lika gärna dela in alla personer/geografiska områden i grupper om 18 promille. "OK, London och New York släpper bara ut 18 promille - då behöver vi inte sänka växthusgaserna där, det har så liten global effekt". "Nordvästra USA, också bara 18 promille". Denna indelning slutar när alla platser/personer i hela världen tillhör en grupp (eller själv släpper ut) vars sammanlagda utsläpp är 18 promille. Mycket praktiskt. Nu behöver INGEN göra något. För allas grejer har så liten global effekt. :)

8:27 em  

Skicka en kommentar

<< Home