fredag, februari 08, 2008

Hyena eller inte - ägaren äger

Facket har så skön syn på världen och sin egen relativa roll i den...

Enligt SEKO's starke man på Telia, Elof Isaksson, är företagets ägare "hyenor". Asätare som saknar rättigheter till annat än smulor från personalens bord.

Är detta den verklighet som Telias personal lever i? I så fall borde alla aktieägare vid sunda vätskor sälja ögona böj.

Aktieägarna är som namnet antyder företagets ÄGARE!!! Hela skiten är DERAS! Allt det Elof och hans polare gör på jobbet om dagarna har en mening och en mening bara: Att generera pengar till företagets ägare. Gör man inte det i den grad ägaren önskar gör man fel.

Marknadsekonomi, ni vet...

(Det kanske inte är vad just Elof gör på jobbet om dagarna, eftersom han mest verkar ägna sig åt sin lagliga och i kollektivavtal stipulerade rätt att motarbeta företaget på företagets bekostnad).

Etiketter: , , ,

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Instämmer totalt, ett företags främsta mål är att generea pengar till sina ägare. Kritiker till detta har nog aldrig drivit ett företag själva eller förtått de grundläggande principerna till vad som skapar välfärd, tillväxa och arbetstillfällen.

Som tidigare anställd på Televerket så kan jag dessutom intyga att det verkligen behövs drastiska nedskärningar för att bli en sunt företag.

Hade dessutom anställda varit mer lättrörliga hade man inte heller stannat kvar i en trygghetsfällan trots att man vantris med en depression till följd.. (också egna erfarenheter).

5:58 em  
Anonymous Anonym said...

Eller som Ayn Rand argumenterar i John Galts radiotal:

innan industrialiseringen räckte en stålarbetares, dvs smeds, arbetsinsats till en viss levnadsstandard. Efter industrialiseringen så kan stålarbetaren producera flera ton räls på en enda dag, tack vare företaget (moderna maskiner, samordningsfördelar, marknadsföring etc etc). Samma arbetsinsats ger alltså en avsevärt mycket högre levnadsstandard. Smeden/stålarbetaren har inte gjort något för att få denna ökning. Det ska ses som en gåva från företagets ägare.

11:13 fm  

Skicka en kommentar

<< Home