tisdag, februari 13, 2007

Arrogant LO förlorar

Sverige har fått en historia av företagarfientlighet. Arbetarrörelsen har låtit företag och företagare få utgöra en gemensam yttre fiende som man har slutit sig samman mot för att motivera ett regelverk som konserverar makten hos facken.

LO har varit vana vid att kunna sätta agendan, tolka lagar lite som man vill och om det går dem emot i domstolar, har man helt enkelt kunna köpa en ny lagstiftning mot betalning i form av kampanjstöd till det socialdemokratiska Partiet.

Nu när man inte längre har makt över regeringen verkar man känna frustration.

Alla dessa historier med oproportionerligt och oförklarligt kraftiga åtgärder mot små bräckliga företag som sköter sig bra och där de anställda trivs, är inget annat än ett jävligt arrogant sätt att försöka visa "vem det är som bestämmer".

Jag såg på ekonominyheternas webb-tv hur otroligt nedlåtande och arrogant LO's avtalssekreterare, Erland Olausson var mot Victoria Frankenius. Man blir illamående.

Idag blev det också klart i europadomstolen att byggnads inte har rätt att tvinga ur människor som inte är medlemmar pengar i s.k. granskningsavgift. Och byggnads ordförande, Hans Tilly, är förvånad.

För fan, Hans... Tänk om ringde på din dörr och sa att du måste betala en avgift till förening som du varken vill vara med i och som bedriver en verksamhet som du inte gillar och ännu mindre vill stödja?

Tack och lov för att det är olagligt, men helt sjukt att det behövdes en europadomstol för att konstatera det.

Som en naturlig följd av den senaste tidens händelser tappar LO-förbunden i medlemsantal och i stöd. Folk gillar inte när man beter sig som ett jävla arsle mot hederligt folk, som t ex Victoria. Folk gillar inte arrogans och maktfullkomlighet.

Det skulle inte förvåna om det nu finns ett starkt och brett stöd för att införa någon typ av proportionalitetsregel för konflikter. Och det är helt och hållet LO's egen förtjänst.

...

Etiketter: ,

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Jag har skrivit om det på min blogg också, men creds hit.

Jag kräks på överlägset raljerande

10:04 fm  

Skicka en kommentar

<< Home