onsdag, januari 02, 2008

Inte ett problem att människor blir rika

Alliansen gör ett gästspel i media, genom en debattartikel i Aftonbladet signerad Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann. Hoppas att detta är ett startskott för ett mer aktivt kommunikationsarbete från regeringen. Det räcker tyvärr inte att ha rätt i sak. Man måste berätta om det också.

Men artikeln är inte desto mindre något snett ute när man tar det som givet att skillnader automatisk är ett problem. Något som bland andra Magnus Andersson uppmärksammar. Varför i all fridens dar är det ett problem att människor blir rikare?

Att människor är fattiga är ett stort problem.

Att folk inte kan få jobb är ett problem.

Att vår arbetsmarknad är så trögrörlig så att folk hindras från att få utlopp för sin yrkesskicklighet, skaparkraft och initiativförmåga är problematiskt.

Att vi har så höga skatter på arbete så att oavsett hur man jobbar och sliter inte kan påverka eller skapa sin förmögenhet är ett gigantiskt problem! Ett rättviseproblem.

Men det är INTE ett problem att människor som genom hårt och smart arbete och en god portion jävlar anamma skapar någonting som gör dem rika som troll. Tvärtom. Hela samhället mår bra av att de blir fler.

Magnus hänvisar också till ett Thatchertal som Fredrick Federley ofta refererar till på samma ämne. Ett oerhört viktigt och historiskt tal som vände hela diskursen i Storbritannien.

Etiketter: , , , ,