söndag, januari 20, 2008

Mana ska naturligtvis få skriva vad de vill

Angående debatten kring den vänsterextrema tidskriften Mana och yttrandefriheten:

Det är en jävla skillnad på att få säga/skriva det man tycker och att få statsbidrag för att säga/skriva det man tycker!

Tidskiftsstödet bör avvecklas. Det kommer alltid att finnas diskussioner om kulturrådets partiskhet, kompetens eller agenda när subjektiva bedömningar ska avgöra vad som är kvalitet och vad som kanske går över gränsen för vad staten bör sponsra.

Jag har inte läst Mana och har ingen uppfattning om huruvida den är antisemitisk eller inte, men uppenbarligen finns det en massa människor som tycker det. Att genom skattsedeln tvinga dessa att betala för att Mana ska få kränka dem är inte rimligt.

Om man vill göra livet lättare för dem som vill ge ut tidskrifter borde det rimligtvis finnas andra metoder. Lägre skatter på arbete, slopade egenavgifter för egenföretagare, helt momsfritt (istället för de 6% som gäller idag). Avvecklad reklamskatt...

Mana ska få naturligtvis få skriva precis vad de vill, men de ska inte kunna tvinga andra än sina läsare och annonsörer att betala för det.

Etiketter: , ,