tisdag, oktober 14, 2008

Miljöpartiet vill censurera internet

Via Mattias $venssons blogg blir man uppmärksammad på att Miljöpartiet faktiskt motionerar i riksdagen om att begränsa yttrandefriheten på internet! I deras motion 2008/09:C261 framgår att communities ska tvingas att ha en "hälsopolicy", där sunda värderingar tydligen ska ingjutas i den kommande generationen.

Ett antal frågor väcks mot bakgrund av det.

Hur ska en lag i Sveriges riksdag kunna få genomslag på ett globalt nätverk?

Är det politikens roll att berätta vad två människor vill säga till varandra när de pratar?

Är "folkhälsa" verkligen ett tillräckligt skäl att göra flagranta inskränkningar i yttrandefriheten?

Hur vet Miljöpartiet vad som verkligen är hälsosamt i en ständigt föränderlig värld där kostråden förändras ständigt och där olika larm om akrylamid och annat blommar upp och klingar av?

En riktigt obehaglig motion från ett fläckvis väldigt antiliberalt parti.

Etiketter: ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det finns inget i motionen som en andas ordet censur eller något liknande. Det är ren lögn att påstå något sådant. Läs motionen så förstår du vad som åsyftas. Vi vill inte stänga någon kommunikation men försöka hitta former som får fler att göra det som många redan gör, nämligen att vårda sina virituella mötesplattser från kommersiellt skräp. Det handlar inte om vad enskilda vill skriva till varandra eller vilka värderingar människor har och förmedlar. Motionen handlar om samma typ av inskränkningar av kommersiell marknadsföring som vi har i butiker och på offentliga plattseer. Vi är lika mycket mot att man exempelvis exploaterar kvinnors kroppar på nätet som att man gör det på väggarna i bebyggelsen. Vi har inget emot människors rätt att fritt utrycka sina åsikter om hälsa eller matvanor, vi är emot att den kommersiella industrin hela tiden hittar nya sätt att lura oss konsumenter. Därför jagar vi dom med alla medel. Vi vill inte bli hjärntvättade av deras skräp, inte på nätet heller.

1:40 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Hahaha... skönt uttryckt: "vi är emot att den kommersiella industrin hela tiden hittar nya sätt att lura oss konsumenter".

Hoppas att du är ett troll och skojar lite, för jag trodde faktiskt inte att miljöpartiet hade en så pass renodlat socialistisk hållning.

3:20 em  

Skicka en kommentar

<< Home