onsdag, oktober 08, 2008

Mona Sahlin tvingar bort volvojobb från Sverige

Var är (s) på väg egentligen?

Igår kommenterades socialdemokraters stöd till vänsterpartiets vridna uppfattning om ekonomin. Att alla pengar på något sätt automatiskt är statens.

Idag bekräftas den något oroande bilden ytterligare och från allra högsta nivå.

Mona Sahlin anser sig tydligen berättigad att bestämma över hur Volvo ska bedriva sin verksamhet. Detta hade väl kunna vara lite rart och jämförbart med vänsterkollegan Peter Pedersens snilleblixt om en propeller på varje biltak som energikälla för dess framdrivning.

Problemet är att Ford, inför ett hot om att ett lands politiska ledning vill gå in och styra över enskilda beslut i ett dotterbolag, så snabbt det är möjligt flyttar verksamheten någonstans där en sådan hotbild inte finns.

Ett större problem att Mona Sahlin inte förstår detta.

Ett ännu större problem är att Mona Sahlin inte verkar förstå hur näringslivet fungerar överhuvudtaget? En politiker kan inte gå in och köra över ett verksamhetsbeslut och ska inte heller kunna göra det (tror hon att hon ska göra det om hon skulle bli statsminister?). Ägarna bär ansvaret för sitt företag och kontrollerar det genom styrelse och VD.

(Hax beskriver Mona Sahlins tilltag och ev vidhängande synsätt som sovjetiskt.)

Att uttala sig (dessutom på väldigt lösa grunder) på det viset Mona Sahlin idag gör, tyder på en överraskande omognad med tanke på att hon faktiskt varit minister i olika omgångar och till och med på näringsdepartementet!

Man bär ett ansvar för de svenska jobben även som oppositionsledare och dagens uttalande har verkligen inte stärkt den svenska produktionens aktier.

Etiketter: , , , ,