söndag, oktober 12, 2008

Emotion without Emission

Tyskland har en speciell biltradition. De stora tillverkarna av fina bilar som BMW, Mercedes och Porsche har liksom en svans av firmor som piffar till de redan bra bilarna för folk som tycker att de från början är ...tja... lite för billiga och lite för slöa. (och för snygga?)

Nu ser man ett exempel på det lilla företagets lättrörlighet. Medan det tar de stora tillverkarna många år att ställa om produktlinjen för nya tiders villkor, kan det lilla företaget göra det på något halvår.

RUF heter en firma som i många år och med framgång har trimmat porschar till galna kraftuttag och försett dem med störtburar och stenhård fjädring. Nu reagerar de för marknadsmöjligheten och byggt om en 911 till eldrift!

Motorn är som elmotorer alltid är, väldigt stark redan från låga varv. 650 Nm levererar den och gör den lika accelarationssnabb som Ruf's allra snabbaste dubbelturboporsche, samtidigt som den blir extremt billig att köra.

"Emotion without Emission", är RUF's nya valspråk och samma sekund som jag blir excentrisk miljardär kommer jag att bli kund hos dem. :-)

Etiketter: ,